Bu ayetler, hemen hemen tüm Kuran ciltlerinin kapağına konan ayetlerdir. Bütün Kuran’ın içinden neden bu ayetler icma ile seçiliyor? Neden, Kuran’ın ellinin üzerindeki isim-sıfatı arasından sadece bir kez burada geçen “Kerim“ (Şerefli/Yüce) seçiliyor? Kuran’a ihanet edenlerin, ortak koştukları öğretiler için seçtikleri Hadis, Sünnet ve İcma gibi kelimelerin Kuran’da olumsuz anlamlarda kullanıldığını biliyoruz (33:38; 35:43). Neredeyse ölülere özgülenen YaSin Suresinin, mesajın “dirileri“ uyarmak için gönderildiğini bildiren biricik ayeti içerdiğini biliyoruz (36:70).
Peki neden Kuran için sıkça kullanılan Zikr (Mesaj), Hâkim (Bilge), Mübin (Apaçık), Nur (Işık) gibi kelimeleri değil, bu ayette geçen Kerim? Neden bu ayet? Neden örneğin, Kuran’ın anlaşılır bir kitap olduğunu üst üste dört kez vurgulayan ayet değil (54:17,22,32,40)? Veya neden 12:111; 15:1; 17:9; 17:88-89; 30:58; 41:3; 55:2… ayetlerinden biri değil? Kuran bilgisine sahip olanlar için cevap meçhul değildir.
Müşrik din adamları, bu üç ayeti (56:77-79) icma ile anlamamışlar ve saptırdıkları biçimiyle bu ayetlerin halkın büyük çoğunluğunu Kuran’dan uzaklaştırabileceğini düşünmüşlerdir. Müşrik din adamları bu ayeti, abdestsiz olanların Kuran’a DOKUNMAMAları olarak çevirirler.
Aybaşı dönemindeki kadınları “pis“ gördüklerini de düşünürsek, anlamı icma ile çarpıtılmış bir ayeti en popüler ayet ve o ayette geçen Kerim kelimesini en popüler sıfat haline getirmelerinin sapkın bir melanetin ürünü olduğu anlaşılır. Kuran’ın bir cep kitabı, bir başucu kitabı olmasını engellemek ve Kuran’ı rafa kaldırıp duvara çivilemek amacını güden plan ne yazık ki büyük oranda başarıya ulaşmıştır.
Kuran, bir tren, yüksek voltajlı bir trafo veya cin gibi çarpacak tehlikeli bir nesneye çevrilmiştir. Kuran, anlaşılması çok zor, dokunulması tehlikeli ve ulaşılması imkansız “yüce“ bir kitap olunca, hoşgelsin Hadisler, Sünnetler, mezhepler ve bilumum palavralar! Kuran-ı Kerim’i yeterli görmeyen inkârcılar, Tanrı tarafından Kuran-ı Kerim’i anlamaktan menedilmişlerdir (17:45; 18:57).
Çok ilginçtir ki, Kuran’ı kaynak olarak yeterli görmeyenler Kuran’ın anlaşılması ile ilgili ayetlerin bizzat kendilerini anlamamışlardır.
Nitekim 7:3; 17:46; 41:44; 56:79 ayetleri, “hem-tez-hem-kanıt“ olan özgün bir dille kanıtı tezin içine gömen birer sanat eseridir.